top of page

Met goede training is zelfs dit mogelijk!

Werkwijze

Plezier gebaseerd op wederzijds vertrouwen tussen eigenaar en hond!

Doordat ik veel oefeningen uit de Impulscontrole in mijn lessen verwerk ontstaat er meer rust en vertrouwen tussen hond en eigenaar.

 

Momenteel lijkt het wel of er een twee-splitsing in de trainingen in het land is- óf Cesar Milan als packleader, óf alleen maar goed gedrag belonen en slecht gedrag negeren. Ik ben van mening dat er aan beide methoden goede en slechte kanten zitten. Daarom zoek ik de gulden middenweg- goed gedrag zeker belonen, maar de hond dient ook grenzen te kennen. Slecht gedrag alleen maar negeren of afleiden helpt niet altijd! Als hij de bank denkt te slopen en ik leid hem af met een speeltje, heeft hij uiteindelijk een beloning hiervoor in de vorm van aandacht en een leuk speeltje- geheid dat hij het vaker probeert. Haal ik hem erbij weg en zet hem apart of schreeuw ik tegen hem-nee ook negatieve aandacht is aandacht. Net als bij kinderen werkt dat niet- wat dan wel? Dat leer ik u in de lessen, want timing is hierbij essentieel en kan ik u zo niet uitleggen maar in de lessen wél laten ervaren.

Wat mij de laatste tijd vooral opvalt, is dat veel eigenaren niet weten hoe te spelen met hun hond. We gaan dan ook werken aan een goede vertrouwensband tussen u en de hond door middel van impulscontrole én spel. 

De hond hoeft heus niet perfect aan uw been geplakt met zijn kop schuin omhoog u te volgen,( zolang u tenminste geen wedstrijden wilt gaan lopen). Maar wat wél belangrijk is-dat u prettig op een ontspannen manier uw hond overal me naar toe kan nemen. U leert om leiding te geven aan uw hond en leiding is wat uw hond nodig heeft. Dat geeft hem rust en vertrouwen. Een hond vind het fijn als u hem beschermt en helpt in een gespannen situatie, als hij er op kan vertrouwen dat u de weg wijst en hem uit de problemen houdt. De hond die het idee heeft dat hij de leider is, zal u willen beschermen, word onzeker/ te veel verantwoordelijkheid op zijn schouders is niet fijn (-vaak de oorzaak van uitvallen naar andere honden).

 We gaan op een speelse wijze in de praktijk oefeningen doen aangepast aan u en uw hond. Doordat ik nu alleen nog privé-les geef is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en aanpassingen. Met een werkhond (bijv. border collie) moet anders getraind worden dan met een schoothondje. De ene hond schrikt al van een harde stem terwijl het voor de andere niet dol genoeg kan. Waar de ene alles doet voor een voertje of een aai werkt een andere alleen voor de bal en heeft geen interesse in voer. Zo is elke hond anders. Ook elke eigenaar is anders en heeft soms andere wensen, dan is het handiger om apart te trainen. Zo krijgt u echt persoonsgerichte informatie afgestemd op uw situatie. U en uw hond krijgen alle aandacht zonder telkens op andere cursisten te hoeven wachten. U kunt elke les apart afspreken-net wanneer u het beste uitkomt. Zo leert u in veel minder tijd heel veel meer dan bij groepslessen. Ik help bij het trainen van pups tot fijne kameraad, het verbeteren van de band tussen volwassen hond en eigenaar en ook met het trainen tot een Therapiehond. En juist voor de Therapiehond is een persoonlijk lesplan belangrijk en dus ook mogelijk. Wie weet kan ik u en uw hond ook helpen om dit te bereiken.

bottom of page