top of page

Ervaringen

Verslag Therapiehond Evy van Elise

Op 21 mei 2021 is ze geboren: onze Evy. Of beter gezegd: Evy van onze dochter Elise die een beperking heeft. Van jongs af aan was al duidelijk dat onze dochter een bijzondere band met honden heeft. Ze liet veel honden uit, had ze onder controle en het belangrijkste: ze werd er heel rustig van.
Jaren later werd de behoefte aan een eigen hond heel groot. Ze benoemde dat een hond voor haar niet alleen een schattig dier op vier pootjes is met een natte snuit en een kwispelende staart maar echt een maatje en hulp in haar leven.
Na alles goed met elkaar op een rijtje te hebben gezet en goede afspraken te hebben gemaakt, gingen de begeleiding en de bewoners van het huis waar ze onder begeleiding woont er mee akkoord dat er een hulp hond voor Elise mocht komen.

Zo’n zes weken na de geboorte van Evy en haar broertjes en zusjes, is Caroline gaan kijken of er een geschikte pup tussen zat om als hulphond voor Elise te kunnen fungeren. En ja hoor, Evy bleek een geschikte hond te zijn.

Toen Evy acht weken oud was is ze bij Elise gaan wonen. Omdat wij als ouders mede de zorg voor Evy dragen zijn we van het begin af aan betrokken geweest bij het opvoeden en trainen van Evy. De eerste lessen hebben we met elkaar gedaan. Caroline geeft duidelijk aan wat je wel en wat je juist niet moet doen. Als iets niet lukt laat ze zien hoe je het gedrag van een hond zo aan kunt pakken dat het uiteindelijk wel lukt.
Caroline is duidelijk en consequent wat zowel voor de hond als de ‘baas’ goed is.

Als Caroline het nodig vond of als wij als ouders het fijn vonden, gaf ze ook ons goede tips en adviezen. Niet alleen met woorden maar ook door te laten zien hoe je bepaald gedrag aanpakt of hoe je gewenst gedrag kunt bereiken.

De eerste maanden kregen Elise en Evy wekelijks een les van Caroline. Daarna zijn we overgegaan op een keer in de twee/drie weken. Omdat Evy ook mee mag naar de dagbesteding is Caroline ook daar gaan oefenen. Na een aantal keren daar geoefend te hebben gaat Evy nu mee naar de boerderij en is zo dag en nacht bij Elise.

Na een jaar kunnen we zeggen dat Caroline zowel Evy als Elise heel veel heeft kunnen leren.

evy.jpg

Deze video ontvangen van een cursist. Geweldig om te zien dat een stuiterbal met veel trainen zo netjes mee kan lopen- Trots op dit koppel!

Brisa_edited.jpg

Wij hebben met onze Eurasier Brisa twee cursussen gevolgd bij Caroline.

In de puppycursus heeft Brisa  alle basiscommando’s geleerd en in de vervolgcursus voor pups was er meer aandacht voor de toepassing van de basisoefeningen in de praktijk.

In de cursus wordt veel nadruk gelegd op het opbouwen van een band met de hond als basis voor de opvoeding.

We zijn zeer tevreden over de cursus: Brisa is nu een jaar en weet zich in veel situaties (meestal) goed te gedragen en we hebben zelf veel geleerd over het gedrag van honden. De kunst is telkens uit te gaan van de logica van de hond en dat consequent toe te passen. Dat legt Caroline telkens weer goed uit.

 

Nico van Niekerk en Mirjam Musch, Maarn.

Therapiehond.JPG

Hier is ruimte voor uw ervaringen.
Stuur een leuk stukje via de mail met of zonder foto.

uw naam

foto hebbes.jpg

“De lessen van Caroline waren gezellig en heel leerzaam. Ik heb er veel van opgestoken, al heb ik mijn hele leven honden gehad. Ze gaf de lessen ook met veel enthousiasme en passie.”

 

M.v.g. Carla Burgsteyn.

 

Carla Burgsteyn met Hebbes.

anne-marie Zwijnenburg.jpg

Onze Franse Bulldog pup gaf ons in het begin de nodige uitdagingen in huis. Caroline heeft ons zeer goed geholpen dankzij haar jarenlange ervaring en praktische tips.

Anne-marie Zwijnenburg met Mack

Happy uschka.jpg
frenchie's flowers.jpg
beppie.jpg

Zijn nu met Guus op de camping en doet het goed. Blaft wel hier en daar maar echt al met 75% verbeterd. Ideaal! Hij is nu meer gefocust op ons en blaffen kunnen we heel makkelijk doorbreken. Zoooooh blij.

Wendy met Guus

Caroline geeft ook les op mijn hondenschool en ervaar het erg goed onze samenwerking en zicht op honden!

Renee Noor van Spin &Kwispel

Sabine met Reza

Nadat we meerdere nestjes pups gefokt hebben, besloten we dat we onze pups aan de hand van een puppy gedragstest bij de nieuwe families wilden plaatsen om zo een nog betere match te kunnen maken.Wij zijn tot nu toe twee keer met een nestje Franse Bulldog pups bij Caroline geweest voor een puppy gedragstest.Caroline neemt uitgebreid de tijd voor de pups en gaat heel vakkundig en lief met de kleintjes om. Beide keren waren wij blij verrast met de uitkomsten van de testen. Doordat Caroline in een voor de pups nieuwe omgeving de testjes uitvoert komt hun ware karakter naar boven, dit hadden wij thuis zelf niet zo volledig kunnen beoordelen. Caroline geeft voor iedere pup individueel tips, zo kunnen wij zo lang de pups nog in het nest zijn al beginnen met aan het gedrag te werken om de pups nog beter op het uitvliegen voor te bereiden. Door het goede en professionele advies van Caroline hebben wij alle pups iedere keer bij passende families kunnen plaatsen. Wij komen zeker terug in de toekomst!

Frenchie Flower's

Mijn verhaal over de zelfbeheersingscursus is te lezen op:

Sabine met Guus

Nooit geweten dat mijn hond zo rustig kon zijn!

Vandaag een klein succesje behaald! Reza blaft altijd zo lang de glazenwasser bezig is. Vandaag met de oefening"concentreren op het kleedje" hield ze op met blaffen en focuste ze zich op mij!

Ellen met Zonjo

Evi en haar baasjes zijn heel tevreden over de basis-puppytraining bij Canis Patronus. Caroline geeft op een heel laagdrempelige manier les: duidelijke uitleg bij oefeningen, goeie tips aan ons als “ietwat voorzichtige baasjes” met een Kooikerhondje “dat weet wat ze wil”!  En we lachen ook heel wat af op de training, mede door de sfeer die Caroline neerzet. Elke week bouwen we aan een prettige baas-hond samenwerking. Met veel plezier en vertrouwen starten we binnenkort de vervolg-training. 
Groet van Mariette, Patricia en Evi. 

bottom of page