top of page

THERAPIE VOOR MEERVOUDIG GEHANDICAPTEN

Samen met mijn therapiehond Pretty bezoek ik wekelijks een dagbesteding voor meervoudig gehandicapten. Wat begon als een bezoekuurtje is na verloop van tijd een ware therapie gebleken. Waar de een zijn angst voor honden overwon, ging een ander meer bewegen en weer anderen stelden zich open voor echt contact. Oorspronkelijk kwam ik voor één cliënt die gek was op honden en nu inmiddels heeft Pretty een complete fanclub aldaar. Men kijkt er echt naar uit wanneer we weer langskomen. Er word o.a. een kring van rolstoelen gemaakt en alle cliënten genieten mee van de extra aandacht. Zij voelt zelf heel goed aan wat een cliënt wel of niet wil. Ook voor uw cliënt of familielid is dit mogelijk. We hebben samen de mogelijkheid om heel persoonsgericht te werken.

21761548_2377355709156761_32541932606088

BEZOEK VAN CANIS PATRONUS

Dementerenden

Ook voor dementerenden kan een bezoek van onze Therapiehond Pretty heel veel betekenen. Vaak komen er hele verhalen over honden die men vroeger heeft gehad. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat de aanwezigheid van een hond de hartslag en bloeddruk doet dalen. Mensen ontspannen ook vaak als ze een hond aaien. Weer anderen worden juist geactiveerd tot praten of bewegen. Alles net naar behoefte.

ANGST VOOR HONDEN

Zowel voor meervoudig gehandicapten als autisten en ook voor andere mensen kunnen wij helpen met het verminderen van angst voor honden.

Wij hebben reeds enkele successen geboekt met mensen die bang waren voor honden. Van gewoon eng vinden tot de straat niet op durven uit angst een hond tegen te komen. Dit kan een leven behoorlijk belemmeren. Wij werken stapsgewijs, leren U de stemmingen van honden herkennen en hoe U zich moet bewegen om ze juist niet naar U toe te lokken. Alles in uw eigen tempo zonder enige druk. Zelfs een zwaar autistische man met een panische angst voor honden heeft Pretty inmiddels aan haar fanclub toe kunnen voegen- hij speelt met haar, wandelt met haar en durft eindelijk weer mee het dorp in zonder in paniek te raken als hij een andere hond ziet. Wie durft de uitdaging aan?

Angst voor honden therapie
thumbnail_bovenop stammen.jpg

THERAPIE
HONDEN

Opleiding tot therapiehond

Wij kunnen U ook begeleiden bij het opleiden van uw eigen therapiehond. Zowel voor mensen met Autisme en/of PTSS als voor mensen die hun eigen hond voor therapiedoeleinden willen gaan inzetten bieden wij maatwerk. De hond kan intern door ons opgeleid worden of wij kunnen u helpen bij het zelf opleiden van uw hond.

bottom of page